Πώς να Αποφύγετε τις Αιτίες που Προκαλούν τις Σκασμένες Φτέρνες

Πώς να Αποφύγετε τις Αιτίες που Προκαλούν τις Σκασμένες Φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες μπορούν να δημιουργηθούν από αρκετούς παράγοντες, που μειώνουν τη φυσιολογική υγρασία του δέρματος του ποδιού. Αν έχετε παρατηρήσει συμπτώματα όπως ξηρό και παχύ δέρμα γύρω από τη φτέρνα ή έχετε σκασμένο δέρμα ή πόνο στη φτέρνα, τότε το να γνωρίζετε τις αιτίες μπορεί να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε την κατάσταση και να την προλάβετε πριν επιδεινωθεί.

Μια μεγάλη λίστα αιτιών που προκαλούν τις σκασμένες φτέρνες

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές αιτίες που προκαλούν το σκάσιμο στις φτέρνες. Διαβάστε παρακάτω κάποιες συνήθειες που εντάσσονται στην καθημερινότητα σας και αν αναγνωρίσετε κάποιες από αυτές, τότε θα ήταν καλό να προσπαθήστε να τις αλλάξετε.
Παρακάτω είναι οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν το σκάσιμο του δέρματος στις φτέρνες:
• Έλλειψη υγρασίας – η πιο κοινή αιτία για τις σκασμένες φτέρνες. Το δέρμα της φτέρνας είναι ξηρό και τραχύ. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα στις φτέρνες διαθέτει λιγότερους ιδρωτοποιούς αδένες. Το λίπος είναι αυτό που βοηθάει το δέρμα να παραμένει απαλό και να μην αφυδατώνεται. Αν το δέρμα σας είναι αρκετά ξηρό τότε είναι πιο εύκολο να σκάσει λόγω της έλλειψης ελαστικότητας και μπορεί να επιδεινωθεί αν συσχετιστεί με κάποια από τις παρακάτω αιτίες.
• Διατροφικές ελλείψεις – Έλλειψη βιταμινών, ανόργανων συστατικών και ψευδαργύρου στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των φτερνών σας.
• Ασκούμενη πίεση στα πέλματα – Το να αντιμετωπίζετε αρκετές ώρες ορθοστασίας στη δουλεία ή στο σπίτι.
• Γήρανση δέρματος – Παχύ, ξηρό και δέρμα που έχει την τάση να ξεφλουδίζει, χάνει την ελαστικότητα του με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια τα σκασίματα στις φτέρνες να εμφανίζονται συχνότερα καθώς γερνάτε.
• Άλλες διαταραχές όπως: μύκητες ποδιών, ψωρίαση, έκζεμα, παθήσεις θυρεοειδούς, διαβήτης και μερικές άλλες παθήσεις του δέρματος προκαλούν επίσης σκασίματα στις φτέρνες.
• Παχυσαρκία – Το πολύ βάρος έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση της πίεσης που ασκείται στο λιπώδες στρώμα της φτέρνας, και αν το δέρμα έχει έλλειψη ελαστικότητας σε συνδυασμό με την άσκηση της πίεσης να δημιουργούνται σκασίματα στη φτέρνα.
• Ανοιχτά παπούτσια – Ομοίως και τα ανοιχτά πέδιλα ή παπούτσια μπορούν να αυξήσουν την πίεση που ασκείται στο λιπώδες στρώμα της φτέρνας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για σκασίματα στις φτέρνες. Είναι σημαντικό να φροντίζετε τα πόδια σας τακτικά ιδίως όταν φοράτε ανοιχτά παπούτσια.
• Υγιεινή – Καταστάσεις ή συνθήκες έλλειψης επαρκούς υγιεινής μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
• Νερό – Το νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να την αφήσει ξηρή και τραχιά. Όταν στέκεστε για αρκετή ώρα σε χώρους με υγρά πατώματα. Όπως για παράδειγμα το μπάνιο, μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση και σκάσιμο στις φτέρνες σας.
• Παπούτσια που δεν ταιριάζουν σωστά στα πόδια σας, ορθοστασία για αρκετή ώρα ή αλλαγή στον τρόπο βαδίσματος.
• Κληρονομικότητα – Φυσικά ξηρό ή παχύ δέρμα (ακόμα και κάλοι) γύρω από την φτέρνα μπορεί να είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που και αυτό με τη σειρά του προκαλεί σκασμένες φτέρνες.

Γιατί εμφανίζονται οι σκασμένες φτέρνες;

Οι σκασμένες φτέρνες εμφανίζονται όταν το δέρμα γύρω από τη φτέρνα κάνει σκασίματα. Ένας συνδυασμός από ξηρότητα και πίεση στο δέρμα οδηγεί στο σκάσιμο της φτέρνας. Καθώς γίνεται πλέον αδύνατο στο δέρμα να διατηρήσει τα επίπεδα της υγρασίας του, γίνεται αρκετά εύθραυστο δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα σκασίματα.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τις σκασμένες φτέρνες;

Ένας καλός τρόπος είναι με την ενίσχυση της φροντίδας των ποδιών σας. Με τη χρήση ενυδατικών προϊόντων και καθαριστικών που ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.
Η Κρέμα Ανάπλασης για Σκασμένες Φτέρνες

Derma Feet

χρησιμοποιεί κερατίνη και ουρία που βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του δέρματος, και μπορούν να δώσουν ορατά αποτελέσματα στις σκασμένες φτέρνες σε τρεις μόλις μέρες.
Δοκιμάστε την και δείτε τις σκασμένες φτέρνες να βελτιώνονται ορατά. Άλλη μία χρήσιμη συμβουλή είναι αν μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματος σας.
Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή στο διαιτολόγιο σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Αν τα συμπτώματα σας επιμένουν, ακόμα και μετά την θεραπεία, τότε μιλήστε στον γιατρό σας ή στον δερματολόγο σας για να μάθετε αν υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες ή άλλα θέματα υγείας.

 

Add your comment